Am fost, am văzut, ne-a cucerit. Samsung promite o revoluție cu Galaxy S8


În mai puțin de 24 de ore de la lansarea oficială din New York, Galaxy S8 a fost lansat și la București de Samsung România. Suntem pe hartă dragilor, suntem pe hartă.

s8-event-colage.jpg

Evenimentul de înaltă clasă a fost ținut în  sala Al. I. Cuza de la Palatul Parlamentului unde CEO-ul Samsung România Joseph Kim a prezentat Galaxy S8 publicului românesc.

Samsung România nu a făcut economie la nimic. Prezentarea a început cu un dans spectaculos pe o scenă dotată cu un fel de ecran holografic care te “păcălea” foarte bine, nu știai care e dansatorul real și care sunt hologramele.

După ce CEO-ul Samsung România a oferit o prezentare mai generică ce ține mai mult de dorința celor de la Samsung de a face o revoluție cu S8, a urmat o prezentare mai detaliată a telefonului, susținută de șeful diviziei telecom Samsung România Cristian Cojocaru.

Dar pe cine mai interesa ? Tot ce voiam era să se tragă cortina aia neagră din spatele nostru și să punem mâna pe telefoane.

doctorii-de-tehnologie-lowres.jpg
Plictisiți de bătutul din piciorușe am dat-o pe selfie-uri | Bogdan Mareș și Teodor Ciontu

Jurnaliștii străini au avut dreptate. Realitatea bate orice fotografie sau filmuleț cu S8. Când pui mâna pe el înțelegi de ce Samsung crede că S8 e începutul unei revoluții. Nivelul la care s-a ajuns cu finisajele și calitatea materialelor e atât de sus încât nu știu ce s-ar mai putea face în plus.

Este un obiect parcă turnat dintr-un singur material, nu știi unde se termină sticla și începe aluminiul.

Atât Galaxy S8 cât și fratele mai mare S8+ sunt fizic neverosimil de mici pentru ce ecran știi că au. Aproape că-mi venea să măsor ecranul cu centimetru’ să fiu sigur că țin în mână un telefon de 6,2 inch cât are S8+.

O altă surpriză plăcută a fost că S8-ul nu mai este așa de alunecos ca S7. O explicație ar fi că Samsung a “îndulcit” curbura ecranului și a sticlei de pe spate, eliminând aceea muchie subțire care face  S7 să fie la fel de alunecos ca un săpun. Un alt avantaj este că nu mai activezi “chestii” pe care nu le dorești prin atingerea ecranului prea curbat.

Acest sentiment că-ți alunecă din mână este principalul meu reproș la designul cu ecranele curbate pe margini. Al doilea ar fi că nu poți pune folie de protecție.

Galaxy S8+ vs Iphone 7+

Că tot sunt la alea rele, spun și acum ce am spus de când l-am văzut în pozele “scurse”: senzorul de amprentă de pe spate, imediat lângă camera foto este cel mai neinspirat element de design de pe S8. Foarte probabil nu au avut unde să-l pună în altă parte, insa era un mare pas inainte daca reuseau sa il puna centrat, dedesubtul camerei.

Dar cine mai folosește senzor de amprentă în 2017?  pare a spune Samsung. Galaxy S8 se poate debloca și prin alte metode biometrice cum ar fi scanarea irisului sau recunoașterea feței.

Le-am verificat și ambele funcționează impecabil.

Dar legat de scanarea irisului, foarte interesant disclaimer-ul din telefon care îți recomandă să stai la minim 20 de cm de telefon, să nu folosești scanarea la copii și să nu-ți pui folie de protecție a ecranului. În concluzie scanarea poate dăuna sănătății ochilor dacă nu respecți aceste recomandări.

disclaimer-iris-scanner-S8.jpg

Nu intru aici în prea multe detalii tehnice despre specificatiile telefonului dar le menționez pe cele mai importante cu copy-paste din articolul de ieri:

Există 2 versiuni de S8, Galaxy S8 de 5,8 inch și Galaxy S8 + 6,2 inch.

Ecranul este lipsit aproape complet de margini de aici și numele oficial de “Infinity Screen”.

Butonul fizic Home a fost eliminat fiind acum unul software integrat direct în ecran. Există un motor haptic pentru a genera aceeași experiență de apăsare ca la butonul fizic.

Poate cea mai interesantă noutate este Bixby, inteligența artificială integrată în S8 dar care funcționează diferit fata de cele de la Apple și Google, fiind o interfață între utilizator și telefon.

Mai exact, touch-ul poate fi înlocuit de voce, e adevărat acum doar limitat la câteva funcții. Brixby nu îți poate spune cine este președintele americii dar înțelege de exemplu să trimită o anumită poză unei persoane specificate de tine fără a fi nevoit să treci dintr-o aplicație în alta. După părerea mea Brixby este marele pariu Samsung.

Așa cum am spus mai sus pe lângă metodele clasice, telefonul poate fi deblocat prin 3 metode biometrice: amprentă, scanarea irisului și recunoașterea feței.

Un alt detaliu ce merită menționat este că S8 are aceeași cameră ca cea de pe modelul de anul trecut, ceea ce pentru posesorii de S7 poate fi un argument serios pentru a nu face upgrade-ul. I-au fost aduse totusi ceva imbunatatiri, unele legate de calitatea imaginii cand faci zoom, prin efectuarea mai multor poze simultan.

Telefoanele sunt deja disponibile pentru precomandă la Orange și Emag. Galaxy S8+ este la 895 euro iar Galaxy S8 la 795 euro.


Te-AI pregătit pentru ce vine?
Abonează-te la "Pulsul AI", newsletter-ul care te ține la zi cu noutățile din Inteligența Artificială. Fără hype sau panică. Doar ce contează.

Ultimele Știri

Noutăți din AI