Nu cred că în ziua de azi vine ca o surpriză pentru cineva faptul că jocul online de cărţi Hearthstone este atât de popular, cu atât de mulţi jucători şi atât de multe evenimente competiţionale organizate regulat.
A te juca şi a te simţi bine nu te costă nimic. Jocul este gratuit pentru toată lumea. Îl instalezi, treci printr-un tutorial scurt care te familiarizează cu conceptele de bază folosind ca exemplu unul dintre cei 9 eroi ai jocului, Magul, apoi eşti liber să îţi creezi propriul pachet de cărţi, folosind cărţile de bază (la fel pentru orice erou) şi să îl folosești pentru mediul online sau vs A.I.-ul jocului.
Cu toate astea, cu toţii știm că aproape orice joc online, fie el și gratuit, are şi o parte comercială, care îi asigură profitabilitatea. Hearthstone nu este o excepţie, iar pachetele de cărţi pe care le foloseşti pentru jucatul vs A.I. nu mai sunt chiar atât de eficiente atunci când te lupţi împotriva unui adversar care poate să îţi anticipeze mişcările şi, pe deasupra, mai foloseşte şi un pachet de cărţi superioare. Aici intervine partea comercială a jocului:pentru a îţi construi un pachet de cărţi mai bune te poţi folosi de 2 lucruri, gold sau bani. Gold-ul îl poţi strânge, îndeplinind diverse task-uri zilnice, sau câştigând cât mai multe meciuri online. Sigur, durează ceva până când ajungi să strângi îndeajuns de mult gold pentru un pachet “relativ” competitiv, dar este un obiectiv realizabil. Zic „relativ” pentru că, din păcate, unele cărţi, foarte bune, nu le poţi avea decât achiziţionând aventurile jocului, adică un fel de expansion packs. Următoarea parte din acest articol se adresează celor care nu vor să investească foarte mult pentru a avea rezultate bune sau chiar excepţionale în partea comercială a jocului.
Pentru asta ai nevoie de ceva gold, pe care mai departe îl vei transforma in dust (praf magic), distrugând carţile duplicat sau nefolositoare, pentru a îţi crea cărţile necesare unui pachet eficient. Mai ai nevoie şi de unele din carţile care vin ca răsplată la finalizarea aventurilor. Iată mai jos câteva exemple de cele mai ieftine pachete de cărţi, ca şi dust, pentru o parte din eroii jocului.
Acum să povestim câte ceva despre fiecare în parte:
- Shamman (1000 dust): nu e nimic impresionant în acest pachet, este un pachet solid, creat pentru mijlocul jocului şi gândit să te înveţe să foloseşti corect clasa de Shamman. Are toate cărţile valoaroase de tempo şi controlul minionilor, cum ar fi Feral Spirit şi Bloodlust Singleton. Dacă doriţi să începeţi să jucaţi ca Shamman, acest pachet este printre cele mai bune alegeri.
-
Druid (1180 dust): cărţile de Mech au fost introduse odată cu expansion-ul GVG (Goblins vs Gnomes) şi au devenit bază pentru multe din pachetele actuale din sfera comercială. Folosite cât mai multe, împreună, într-un pachet, pot crea combo-uri impresionante şi te pot împinge din start spre victorie în meciul în care le foloşesti corect (şi în care îţi intră în mâna de joc corect, că până la urmă e şi un joc de noroc). Asta şi avem aici, un pachet de Mech de bază, împreună cu cărţi specifice clasei, cum ar fi Innervate, Keeper of the Grove, Swipe şi Druid of the Claw. Ceea ce este interesant este că în timp ce multe pachete de cărţi de Mech preferă sa fie 100% agresive, acest pachet are o curbă defensivă odată ce ajungi la cărţile de 5 Mana, folosind Ironbark Protectors, Sludge Belchers şi Antique Healbot pentru vindecare.
-
Mage (1300 dust): Mech Mage-ul este cel mai la modă pachet în acest moment. Câteodată pare că numai asta întalneşti jucând online şi poate fi frustrant. Vorbeam mai devreme de pachete de cărţi care preferă să fie foarte agresive, ei bine, asta este unul din ele. Se foloseşte de cărţile de bază din sfera de Mech şi le combina cu unele agresive, de atac rapid, specifice clasei, cum ar fi Fireball sau Frostbolt pentru a slăbi inamicul încă de la începutul jocului, ca apoi să se folosească de minionii din dotare pentru a încheia. De asta şi există în pachet atâţi minioni de valoare mică.
-
Priest (1520 dust): este cam neobişnuit să întalneşti o clasă ca Priestul care foloseşte cărţi de Mech, dar uitaţi că există şi aşa ceva. Acest pachet foloseşte o parte mai mică din carţile de Mech. Nu conţine cărţi ca Mechanical Yetis şi Piloted Shredders, pentru că au fost înlocuite cu cărţi noi specifice clasei, cum ar fi Light of the Naaru şi Velen’s Chosen. Light of the Naaru funcţionează de minune împreună cu Injured Blademaster, în timp ce Velen’s Chosen este o monedă bună de schimb cu alţi minioni ai inamicului, ceva ce poate câştiga meciurile bazate exclusiv pe minioni.
-
Warlock (1300 dust): un pachet clasic de aggro, renumitul ZOO. Indiferent că joci la un rang înalt în joc sau abia ai început, la un moment dat o să te întalneşti cu acest pachet sau variaţii similare. La prima vedere pare un pachet simplu, uşor de jucat, pentru care nu ai nevoie de foarte mult talent pentru ai îl stăpâni. Dar nu este chiar aşa. El necesită foarte multă atenţie la detalii, precum ce minioni joci, când îi joci şi dacă îi foloseşti să faci schimb cu minionii inamicului sau decizi să ataci eroul direct. Nu este un pachet atât de complex ca cele de control, dar nici nu se joacă singur.
-
Hunter (840 dust): probabil o să fii urât de toată lumea jucând această clasă şi mai ales acest pachet, pentru că este unul ce a fost folosit extensiv în mediul competitiv, este ieftin de creat şi foarte eficient. Dar până la urmă nu este vina ta că există şi această opţiune şi te poţi folosi de ea pentru a îţi învinge oponenţii, nu? La sfârşitul zilei, toată lumea speră că acest pachet va deveni istorie la un moment dat, că jucatorii care se folosesc de el se vor “maturiza” şi că vor avansa spre tactici mai mult sau poate chiar mai puţin … fair play 🙂
În încheiere menţionez că multe din aceste pachete și variații ale lor le veți putea vedea live, folosite de jucători renumiţi de Hearthstone de la noi şi din afară, în cadrul evenimentului DreamHack ce se va ţine la Sala Polivalentă, în perioada 24-26 aprilie 2015, în Bucureşti,. Mai multe detalii găsiţi aici: