Electron(et)ice

mp-nonconflict

In Statele Unite, marile companii au avut ca deadline ziua de 2 iunie pentru auditarea si realizarea unui raport privind sursele materialelor folosite in produsele lor. In mod specific daca acestea provin din Republica Democratica Congo, o zona plina de conflicte armate intretinute cu banii obtinuti din vanzarea metalelor rare.

Apple a eliberat acest raport pe 29 mai a.c., in care a specificat ca 21 din cele 205 de turnatorii folosite, folosesc materiale ce provin din Republica Democratica Congo, iar 4 dintre acestea nu au fost certificate ca fiind nonconflict.

Intel, HP si alte cateva companii au eliberat si ele aceste rapoarte si si-au aratat interesul in eliminarea totala a materiei prime obtinute din zone de conflict.

Laudabila initiativa autoritatilor americane, nu doar din punct de vedere al responsabilitatii sociale corporatiste dar si pentru ca sustine indirect o noua cultura a consumului.

Consumatorii incep sa fie mai atenti la aspectele etice ale produselor pe care le cumpara, ca atare producatorii de orice sunt fortati tot mai mult sa tina cont de acestea.

Este evident ca astazi etica in afaceri, dovedita nu vorbita, devine un diferentiator in decizia de cumparare, mai ales unde balta are mult peste, adica ai de unde alege.

Din fericire aceasta noua specie de consumatori responsabili si atenti la asemenea detalii se inmulteste pe cale naturala mai rapid decat ne imaginam.

Pe cuvant ca nu vorbeste entuziasmul si idealismul din mine. E o realitate tot mai palpabila.

 

sursa: TheVerge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-AI pregătit pentru ce vine?
Abonează-te la "Pulsul AI", newsletter-ul care te ține la zi cu noutățile din Inteligența Artificială. Fără hype sau panică. Doar ce contează.

Ultimele Știri

Noutăți din AI