Lituanienii folosesc jocul Minecraft pentru a-l impresiona pe Elon Musk


Lituanienii știu, viitorul aparține celor care investesc în dezvoltarea noilor tehnologii.

Lituania, țara ex-sovietică cu o populație un pic mai mare decât a Bucureștiului, a construit în ultimii 10 – 15 ani o puternică cultură antreprenorială și un adevărat ecosistem de start-up-uri.

Rezultatele se văd, tinerii lituanieni sunt acum educați in spiritul antreprenorului pursânge, care caută, găsește și fructifică oportunități.

Și cum poate fi numită construirea unei Giga-Fabrici de 6 miliarde de dolari dacă nu o oportunitate ? O Giga-Oportunitate ?

41 de gameri/antreprenori lituanieni au construit timp de 35 de ore în Minecraft o replică a Giga-Fabricii Tesla din Nevada. Motivul ? “Cucerirea” inimii lui Elon Musk. Ceea ce se pare că s-a întâmplat, Tesla a răspuns printr-un Twitter că Lituanienii știu drumul către inima lor.

Tinerii Lituanieni au postat un video inspirațional în care au arătat cum au construit Giga-Fabrica și au explicat de ce au ales localitatea Kruonis pentru construcție. Cu alte cuvinte, chiar dacă metoda lor originală de comunicare implică un joc, propunerea nu este o joacă, este cât se poate de serioasă și documentată.

Antreprenorul Vladas Lasas, cel care a inițiat proiectul a spus celor de la AFP că pentru această mare oportunitate economică se bat încă alte 10 țări.

Tesla a anunțat anul trecut că intenționează construirea unei Giga-Fabricii și în Europa ceea ce evident a declanșat o competiție între țările și orașele europene, similară într-o măsură cu cea pentru Olimpiadă.

De exemplu, Portugalia a ales calea societății civile, prin deschiderea unui grup de facebook, unde oamenii dezbat și vin cu idei pentru câștigarea construcției.

Olanda a ales calea instituțională, Ministrul Economiei Henk Kamp, a declarat anul trecut în parlamentul Olandez că “se va implica în mod activ” pentru convingerea celor de la Tesla să construiască în Olanda. În acest caz vorbim chiar de un avantaj, în Olanda se află sediul central Tesla pentru Europa și o fabrică de asamblare finală în Tilburg.

De asemenea, Franța a oferit ca locație o fostă centrală atomică în timp ce Paterna o localitate din Spania a lansat o adevărată campaniei de promovare sub numele “Spania iubește Tesla”.

În acest răstimp mă întreb ce facem noi Românii pentru asemenea oportunități ? Mai avem urechi să le auzim și ochi să le vedem ?

Și cel mai important mai avem mâinile și mintea cu care să le apucăm ? Sau suntem prea “prinși” cu adunatul de mărgele colorate aruncate de unii și de alții ?

sursă: electrek

 

Te-AI pregătit pentru ce vine?
Abonează-te la "Pulsul AI", newsletter-ul care te ține la zi cu noutățile din Inteligența Artificială. Fără hype sau panică. Doar ce contează.

Ultimele Știri

Noutăți din AI