MWC 2016: Ericsson și AT&T vor dezvolta tehnologii pentru IoT (Internetul Tuturor Lucrurilor)


“Internetul Tuturor Lucrurilor” (IoT) este foarte probabil “the next big thing” pentru industrie dar mai ales pentru noi toți. Dar pentru a se urni din loc un gigant ca IoT, ce ușor poate fi comparat cu o revoluție, e nevoie de un volum uriaș de resurse.

Orice companie, oricât de mare ar fi nu poate mișca lucrurile de una singură. Mobile World Congress 2016 marchează un moment important pentru IoT, crearea de parteneriate între marii jucători. Ericsson și-a unit deja eforturile cu Cisco în crearea “Rețelelor viitorului” iar acum cu AT&T  pentru a lansa tehnologiile CAT-M și NB-IoT 3GPP.

 

9032705f-2868-451d-9b05-662790f00078Ericsson va lansa aceste tehnologii avansate de rețea pentru AT&T altfel încât să poată susține milioane de dispozitive și servicii IoT ce vor apărea pe piață:

  • Tehnologia CAT-M este dedicată următoarei generații de dispozitive purtabile și celor care măsoară utilități
  • Narrow-band IoT (NB-IoT) sprijină următoarea generație de dispozitive precum detectoarele de fum, monitoarele de poluare sau senzorii industriali pentru agricultură
  • Power saving mode și Extended DRX extind durata de viață a bateriilor dispozitivelor IoT, permițându-le să comunice în teren până la 10 ani sau mai mult

AT&T și Ericsson au prezentat aceste tehnologii în cadrul Mobile World Congress 2016, urmând să desfășoare teste în teren spre finalul acestui an.

„Soluțiile IoT permit companiilor să obțină în timp real informații legate de bunurile din întreaga lume”, a spus Chris Penrose, Senior Vice President, Internet of Things, AT&T Mobility. „Lucrând împreună cu Ericsson pe sistemul nostru LTE deja existent, AT&T va continua să permită conectarea unei varietăți mari de dispozitive IoT în rețeaua noastră LTE.”

Organizația globală de consultanță și cercetare Frost & Sullivan susține că peste 9 miliarde de dispozitive – exceptând smartphone-uri și tablete – sunt acum conectate la Internet. Acest număr va crește între 20 și 50 de miliarde până în 2020, iar prognoza impactului economic este între 4 și 11 trilioane de dolari până în 2025.

„Acest nou software va susține un număr mare de dispozitive IoT și va permite rețelelor existente să funcționeze ca baza de dezvoltare pentru orașele inteligente, utilități și alte industrii”, spune Thomas Noren, Vice Președinte, Head of Radio Product Management, Ericsson. „Software-ul va utiliza o amprentă amplă a infrastructurii rețelei existente pentru dezvoltarea IoT, permițând lansarea unei conectivități IoT sigure cu un cost scăzut. Munca noastră cu unul din cei mai mari furnizori de IoT, AT&T, va ajuta să ne adresăm întregii diversități de utilizări IoT în rețeaua lor.”

Pentru a înțelege cât de important este IoT pentru Ericsson priviți harta standului  lor de la MWC2016.

ericsson-iot-proof-points

Te-AI pregătit pentru ce vine?
Abonează-te la "Pulsul AI", newsletter-ul care te ține la zi cu noutățile din Inteligența Artificială. Fără hype sau panică. Doar ce contează.

Ultimele Știri

Noutăți din AI