Femeile pretuiesc imaginile de pe dispozitivele personale mai mult decat barbatii


KASPERSKY LifeStyle 2009

Peste jumătate (53%) dintre femei prețuiesc fotografiile și filmulețele pe care le păstrează în telefoane mai mult decât orice altceva de pe dispozitivul respectiv, incluzând aparatul însuși (56%) – comparativ cu 39% dintre bărbați, conform unui studiu Kaspersky Lab și B2B International.

Cu toate acestea, chiar dacă peste un sfert dintre femei își fac griji în legătură cu siguranța în mediul online a acestor imagini, multe dintre respondente tot nu își iau măcar câteva măsuri de precauție elementare.

Studiul a arătat și că, dacă femeile au tendința să facă publice fotografii cu ele (48%) și cu persoane cunoscute lor (40%), într-o proporție mai mare decât bărbații, care înregistrează procente de 43%, respectiv 33%, tot ele (29%) au ca principal motiv de îngrijorare siguranța fotografiilor și a filmulețelor, în cazul în care un infractor cibernetic ar obține acces la dispozitivul lor.

O femeie din trei se teme că aceste imagini sau informații ar putea fi publicate într-un context nepotrivit sau fără consimțământul lor, făcându-le să se simtă jenate sau rănite (30%) sau chiar afectându-le relațiile cu cei din jur (31%).

Cu toate acestea, multe dintre ele nu pot aprecia cât de vulnerabile sunt la atacuri cibernetice – doar 19% dintre respondente cred că ar putea fi ținta unui atac, comparativ cu 27% dintre bărbați. Drept urmare, nu își iau măsuri de precauție pentru a proteja fotografiile și alte informații sensibile stocate în telefon. Spre deosebire de bărbați, 19% dintre femei recunosc că nu își protejează dispozitivul cu o parolă, iar 14% nu folosesc nicio soluție de securitate.

Această lipsă de conștienizare a riscurilor este confirmată de faptul că, într-un sondaj recent, 27% dintre femei recunoșteau că nu fac backup la informațiile de pe dispozitivele lor, riscând astfel să piardă toate fotografiile, filmulețele și fișierele, în cazul în care pierd sau le este furat aparatul. Comparativ, bărbații sunt mai pregătiți, 80% spunând că fac backup.

“Nu este surprinzător că femeile folosesc și prețuiesc informațiile păstrate pe dispozitive conectate la Internet diferit de bărbați. Dispozitivele joacă un rol important în păstrarea și împărtășirea cu ceilalți a amintirilor frumoase și în menținerea relațiilor, prin intermediul email-ului și al mesajelor. Femeile sunt mai îngrijorate de impactul emoțional asupra altora, în situația de pierdere sau atac asupra dispozitivelor. Nu doar celebritățile ar trebui să se teamă de ce s-ar putea întâmpla dacă imaginile din viața lor privată ar fi expuse în public. Acest lucru poate fi prevenit numai prin câteva măsuri elementare de securitate”, a spus David Emm, Principal Security Researcher, Kaspersky Lab.

Pentru a-i împiedica pe infractorii cibernetici să acceseze imagini, materiale video și alte informații importante, fișierele păstrate pe dispozitivele digitale ar trebui protejate cu parole și criptate.

De asemenea, ar trebui să se facă backup la fișiere în mod constant, astfel încât, dacă dispozitivul este furat sau stricat, să nu fie pierdute pentru totdeauna. Dacă aceste informații sunt distribuite undeva sau copiate, ar trebui să fie criptate, astfel încât să rămână protejate chiar dacă ajung pe mâinile cuiva rău-intenționat. Kaspersky Total Security – multi- device protejează datele de pe mai multe aparate, permițându-le femeilor – și bărbaților – să se bucure de dispozitivele lor mobile, la adăpost de amenințările cibernetice.

Pentru mai multe detalii puteți consulta următoarele studii:  Consumer Security Risks Survey 2015 și Are you cyber savvy? Quiz.

sursă: comunicat de presă Kaspersky Lab.

Te-AI pregătit pentru ce vine?
Abonează-te la "Pulsul AI", newsletter-ul care te ține la zi cu noutățile din Inteligența Artificială. Fără hype sau panică. Doar ce contează.

Ultimele Știri

Noutăți din AI